η αίτησή σου βήμα – βήμα
  • Βήμα 1: Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Αν θελήσεις να κάνεις αίτηση για να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα Αu pair μπορείς να συμπληρώσεις εδώ τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την οποία θα λάβεις επιβεβαίωση παραλαβής.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα σου στείλουμε με email τα απαραίτητα έγγραφα για την αίτηση καθώς και συμβουλές για τη σωστή συμπλήρωσή τους. Αφού τα συμπληρώσεις και τα παραλάβουμε, θα τα ελέγξουμε για την πληρότητά τους.

Είναι καλό να κάνεις την αίτησή σου περίπου 3-6 μήνες πριν την επιθυμητή ημερομηνία αναχώρησης.

  • Βήμα 2: Συνάντηση

Εφόσον τα έγγραφα είναι πλήρη θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για να καθορίσουμε μια συνάντηση ενημέρωσης/συνέντευξης με σκοπό να γνωριστούμε, να σε ενημερώσουμε αναλυτικά, να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σου, να συζητήσουμε για τις προσδοκίες που έχεις, να σε προετοιμάσουμε και να σε συμβουλεύσουμε όσον αφορά στην επιλογή της οικογένειας που θα σε φιλοξενήσει.

Μετά τη συνάντησή μας, θα προωθήσουμε τα έγγραφά σου καθώς και μια περίληψη της συνάντησης που είχαμε μαζί σου στους συνεργάτες μας στην αντίστοιχη χώρα. Θα λάβεις μια επιβεβαίωση για την ένταξή σου στο πρόγραμμα.

  • Βήμα 3: Matching (ταίριασμα)

Οι συνεργάτες μας στη χώρα επιλογής σου θα προσπαθήσουν να βρουν μια οικογένεια με την οποία να ταιριάζετε. Σε αυτό το στάδιο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση τόσο στις επιθυμίες τις δικές σου όσο και στις προσδοκίες της οικογένειας που θα σε φιλοξενήσει.

  • Βήμα 4: Επαφή με την οικογένεια που θα σε φιλοξενήσει

Αν κάποια οικογένεια εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αίτησή σου θα επικοινωνήσει μαζί σου. Εμείς θα σε ενημερώσουμε νωρίτερα σχετικά. Η επαφή που θα έχετε είναι μια ευκαιρία να θέσεις ερωτήσεις για ό,τι θεωρείς εσύ σημαντικό. Εκμεταλλεύσου την!

Δε χρειάζεται να αποφασίσεις αμέσως μετά την επικοινωνία σας. Εξάλλου, η απόφαση ότι ταιριάζετε θα πρέπει να είναι κοινή.

Αν συμβεί αυτό, θα λάβεις από εμάς μια επιβεβαίωση καθώς και τα έγγραφα αίτησης της οικογένειας.

Θέλουμε να είσαι ευχαριστημένος και να περάσεις όμορφα με την οικογένεια που διάλεξες γι΄αυτό είναι σημαντικό να πάρεις το χρόνο που χρειάζεσαι και να το σκεφτείς καλά. Αν μετά την επικοινωνία που θα έχεις μαζί της έχεις ακόμη απορίες ή δεν είσαι σίγουρος, είμαστε φυσικά στη διάθεσή σου.

Αν δεν νιώθεις άνετα ή πιστεύεις πως δεν ταιριάζετε με την υποψήφια οικογένεια θα ψάξουμε να σου βρούμε άλλη. Μπορείς όμως να έχεις επαφή μόνο με μία οικογένεια τη φορά. Αν την απορρίψεις δε θα μπορέσεις να επιστρέψεις σε αυτήν την επιλογή.

  • Βήμα 5: Προετοιμασία ταξιδιού

Εφόσον καταλήξετε σε συμφωνία, θα συνεννοηθείς με την οικογένεια για την ημερομηνία άφιξης καθώς και τον τόπο συνάντησης.

Θα θέλαμε να μας πληροφορήσεις για την ημερομηνία αναχώρησης μόλις κλείσεις το εισιτήριό σου ώστε να ενημερώσουμε σχετικά τους συνεργάτες μας.

 

πρόγραμμα Au pair

aupairation.eu
Αν θελήσεις να κάνεις αίτηση για να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα Αu pair μπορείς να συμπληρώσεις εδώ τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την οποία θα λάβεις επιβεβαίωση παραλαβής.